дом Политика Изграждане на плувен басейн в Шумен предлагат общински съветници

Изграждане на плувен басейн в Шумен предлагат общински съветници

0
ДЯЛ

Изграждането в Шумен на закрит плувен басейн с олимпийски размери предлагат Артур Алтунян и Васил Тодоров, общински съветници от „Демократична България – обединение”. За целта те настояват в бюджета на Община Шумен за 2021 г., който ще бъде приет в края на февруари, да се заложат средства за проектиране и строителство на спортен комплекс с басейн, трибуни, съблекални, помещения за треньори и съдии, фоайе, санитарни възли, обслужващи помещения.
Сред аргументите в докладната записка, внесена от двамата, се отбелязва, че „Шумен е един от малкото градове, в който Общината и Държавата не са се ангажирали с изграждането на база за желаещите да се занимават с втория по популярност индивидуален спорт в света – плуване”. Акцентира се на оздравителното и закаляващо действие на този спорт, който е и основен метод за подобряване на качеството на живот на деца със специфични потребности.
Според съветниците басейнът трябва да отговаря, както на изискванията за плуване, медицинска рехабилитация и провеждане на тренировки и състезания по водна топка и синхронно плуване, така и на стандартите на международните организации по плувни спортове.
Преките ползи от спортното съоръжение ще са приходите, които ще се реализират от наеми, такси и рекламна дейност, а косвените ползи – подобряване на качеството на живот на хора със специфични потребности, осигуряване на тренировки за високо спортно майсторство, развитие на спортен туризъм.
Артур Алтунян и Васил Тодоров виждат мястото на подобно съоръжение в пространството около Зала „Арена Шумен”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменската листа на БСП ще бъде подредена от Националния съвет
Следваща статияРИК-Шумен встъпи в правомощията си

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here