дом Наблюдател Детска площадка и съдействие за културни прояви поискаха шуменци в приемния ден...

Детска площадка и съдействие за културни прояви поискаха шуменци в приемния ден на кмета

0
ДЯЛ

Въпроси, свързани със сметопочистването и сметоизвозването в града и селата бяха поставени от граждани в приемния ден на кмета Любомир Христов. Той поиска при следващ приемен ден жители на сeело Ивански да му докладват, че са се мобилизирали и в чували са натоварили огромното количество смет и са почистили сметищата в района на селото.

Ирина Илиева от същото село се оплака, че при огромен брой деца няма площадка, където те да си играят. А в селото няма препятствие „легнал полицай“, пред сградите на началното и основното училище и детската градина. Кметът Христов увери, че ще постави въпроса пред специална комисия и експертите трябва да преценят какви са възможностите за поставяне на препятствията. Относно бъдещата площадка градоначалникът сподели, че ще бъде изградена само една. Но приоритет на този етап било санирането на сградата на детската градина, ремонтът на покрива. И най-важното – поставяне на система за отопление с парно. „Не е нормално в градината в 21 век да се палят печки, което е много трудоемко“, каза Христов и успокои, че децата ще бъдат на топло.
Преподаватели от Шуменския университет поискаха съдействие от кмета във връзка с организирането на „Седмица на немския език и култура“. За събитието през февруари 2018 г. ще им бъде осигурена залата на Младежкия дом. Кметът обеща да съдейства и за подновяването на контактите с германския град Магдебург, които са били преустановени през годините.
Оживление в приемния ден предизвика искането на пенсионерки да им бъде предоставен терен за провеждането на зонален празник на спорта за Северна България – мажоретни танци и гимнастика в новата зала „Арена“. Мероприятието е предвидено през юни догодина. Христов заяви на дамите: Залата е ваша, действайте.

Те останаха изключително доволни от жеста и го изненадаха с персонален плакет, от спечелено състезание.
За проблем с ученици от Средното училище „Сава Доброплодни“ алармира Уляна Йорданова. Кметът обеща съдействие след като се запознае с виждането на директора на училището.
За липсващи кофи за смет на бул.“Славянски“ уведомиха градоначалника граждани. Христов обеща да разпореди проверка. Той съобщи, че е получил оплакване от сметосъбиращи фирми, които нямало къде да паркират от неправилно спрени автомобили.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПриятели на 17-годишния Наско подготвят благотворителен концерт, кметът обеща да помогне
Следваща статияХор „Родни звуци“ с отличие за високи творчески постижения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here