дом Общество Извънредното положение уплаши бракониерите, намаляват набезите в горите

Извънредното положение уплаши бракониерите, намаляват набезите в горите

0
ДЯЛ

Рязко са спаднали бракониерските набези в горите по време на извънредното положение, съобщават от Североизточното държавно предприятие (СИДП).
Само четири са констатираните нарушения на територията на Държавно горско стопанство-Омуртаг. Докато през първите два месеца на този година горските са съставили 15 акта.
Втора седмица служителите на ДГС-Омуртаг участват в съвместни проверки за спазване на мерките свързани с обявеното в страната извънредно положение с полицаите от РУ-Омуртаг, съобщи директорът на стопанството инж. Красимир Николов. Направен е график и всеки ден от 17.00 до 23.00 часа полицаите от съвместните екипи проверяват дали лицата завърнали се от страни с коронавирус спазват наложената им карантина, а едновременно с това горските правят проверки за незаконно добита дървесина и други нарушения свързани със Закона за горите. В графика са включени всички служители на териториалното поделение, както и автомобилите на стопанството.
„Вече месец обикаляме и възрастните хора в селата на нашата община и община Антоново, за да видим дали имат нужда от храна и лекарства. Всички ни познават и знаят, че могат да разчитат на нас. Хората вече свикнаха, че докато трае извънредното положение е по-добре да си стоят у дома и ни дават списък с това, което им е нужно, а ние в рамките на деня им го доставяме“, обясни инж. Николов.
От стопанството заявиха, че разполагат с дърва на склад и хората, които са привършили запасите си, могат да поискат количества чрез кметовете на населените места. Всички стопанства в системата на СИДП разполагат в момента с дърва за огрев и гражданите, които искат могат да си закупят желаните от тях количества, за да бъдат по-спокойни ако застудяването продължи.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУдължават Националната програма „Топъл обяд“ до 19 юни
Следваща статияСтартира дарителска кампания за подпомагане на болницата във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here