дом Общество Избраха Любомир Христов за заместник-председател на Регионалния съвет за развитие на Североизточния...

Избраха Любомир Христов за заместник-председател на Регионалния съвет за развитие на Североизточния регион

0
ДЯЛ
Снимка: Община Шумен

Кметът на Шумен Любомир Христов бе избран за зам.-председател на Регионалния съвет за развитие на Североизточен регион за планиране по време на днешното онлайн заседание на Съвета. На срещата беше определен и председателят на Съвета – кметът на община Варна Иван Портних. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.
Участие в заседанието взе и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Деница Николова. Тя обяви, че повишаването на стандарта на живот в Североизточния район ще е основният фокус при подбора на проекти за финансиране в новата Оперативна програма за развитие на регионите 2021-2027 година. Зам.-министърът подчерта важната роля на регионалната структура в разпределянето на европейското финансиране, свързано с развитието на Североизточния район. Членовете на Съвета ще участват пряко в предварителния подбор на проекти, които ще имат възможност да получат средства по новата програма.
Регионалният съвет за развитие ще участва пряко и в даването на зелена светлина на проектни идеи, които могат да получат финансиране и по линия на трансграничното сътрудничество. Съветът участва със становище и по изпълнение на плановете за интегрирано развитие на общините. В него са включени представители на общините от областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен, областните управители, както и представители на министерствата, бизнеса, неправителствения сектор, висшите училища и научни организации.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Малкият Моцарт“ на шуменска сцена в четвъртък
Следваща статияСнеговалежите спират

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here