дом Политика Изборният ден в община Шумен приключи, активността достигна 41.65%

Изборният ден в община Шумен приключи, активността достигна 41.65%

0
ДЯЛ

Точно в 20.38 часа в община Шумен бе обявен края на изборния ден. Това съобщи говорителят на Общинската избирателна комисия Дилян Нанев.
Изборната активност за кмет на община и общински съветници в общината достигна 41.65%. За сравнение през 2015 година на първи тур изборната активност бе 44.96%.
От имащите право на грас 81 049 души в днешния ден са гласували 33 759.
На територията на общината имаше 127 избирателни секции. Две от тях бяха подвижни.
15 села в общината гласуваха и за местни кметове.
„Изборният ден премина изключително спокойно. Имаме подадени три сигнала и една жалба за нарушения. След извършени проверки сигналите са оставени без уважение. А жалбата реално бе подадена до ЦИК, а не до ОИК“, обясни Дилян Нанев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Никола Козлево с най-висока избирателна активност към 17.30 часа
Следваща статия29 са сигналите, свързани с нарушения в изборния ден

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here