дом Общество Иван Лечев и Нико Майеров са номинирани за почетни граждани на Шумен

Иван Лечев и Нико Майеров са номинирани за почетни граждани на Шумен

0
ДЯЛ

С 6 гласа „за“ без нито един „против“ и „въздържал се“, комисията по култура към Общинския съвет гласува за удостояването на двама видни шуменци с най-високото звание „Почетен гражданин“. Това са 90-годишният Нико Майеров и Иван Лечев на 80 години.
Предложенията са на председателя на комисията Венцислав Венков.
Майеров има значим принос за развитието на читалищното дело в областта. Дългогодишен председател на киноклуб „Мадарски конник“. Той е инициатор и създател на много филми, които отразяват историята на Шумен. Въпреки достолепната си възраст продължава да организира четения, срещи, прожектиране на филми. Съдействал е и за издаването на книги, посветени на видните актьори Ирина Абаджиева и Стефан Сотиров. Автор е на книга за еврейската махала.
Иван Лечев е дългогодишен треньор по вдигане на тежести. Той е работил с легендарни имена в този спорт – Янко Русев и Златан Ванев. През 1993-1994 г. бе треньор на националния отбор по вдигане на тежести. Трикратен републикански шампион е. През 1997 г. е удостоен със сребърен Почетен знак.
„Две ярки фигури за града ни, които напълно са заслужили отличието“, заяви проф. Добрин Добрев. Според него политическата украска на Майеров не била никаква пречка.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГеорги Софронов спечели конкурса за директор на Телевизия Шумен
Следваща статияОсъдиха „Кабиюк” за близо половин милион лева, заради неплатени препарати на доставчик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here