дом Общество Зрелостниците на ППМГ „Нанчо Попович“ – областни отличници на матурите

Зрелостниците на ППМГ „Нанчо Попович“ – областни отличници на матурите

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

129 зрелостници от Випуск`2020 завършват Профилираната природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ със среден успех от матурата по български език и литература – Много добър (5.10) – най-висок за областта. Този резултат е с 5,8 % по-висок от миналата година. 40 абитуриенти са постигнали отлични оценки на ДЗИ по български език и литература, като двама ученици са получили оценка Отличен (6.00): Симона Милкова и Радослав Ненчев. Симона Милкова – отличник на випуска, е с оценка Отличен (6.00) и по математика от втората матура. Това съобщиха от учебното заведение.
58 са отличниците на втората матура. Най-много ученици са избрали за втори зрелостен изпит английски език. Техният среден успех, отново най-добър за областта, е Отличен (5.59) с 36 отлични оценки. Много добро е представянето на матурата по математика, със среден успех Много добър (5.19) с 9 отлични оценки, от които Симона Милкова, Пресияна Станиславова и Янислав Херолд са постигнали Отличен (6.00). Много добър (5.49) – най-висок за областта – е средният успех по биология и здравно образование със седем отлични оценки. Отлични оценки има по физика и астрономия, немски език, география и икономика, руски език и философия.
Дванадесетокласниците на Профилираната гимназия са показали изключително високи резултати и на матурите по желание. Иван Енчев е с Отличен (6.00) по английски език. Отличен (5.86) е успехът по химия и опазване на околната среда, Отличен (5.84) – по физика и астрономия, Много добър (5.15) – по математика.
Ръководството на училището изрази своето задоволство от постигнатите резултати на зрелостниците в ситуация на Covid-19.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДо месец Административният съд ще се произнесе за финансирането на скаутския клуб
Следваща статияИззеха самоделни пушки при спецакция във Веселиново и Риш

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here