дом Общество Зов за помощ: Търси се кръвна плазма за шуменски магистрат с COVID-19

Зов за помощ: Търси се кръвна плазма за шуменски магистрат с COVID-19

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Спешно се търси дарител на кръвна плазма с кръвна група А+. Магистрат от Административен съд – Шумен е на лечение с усложнена коронавирусна инфекция и се нуждае от плазма от кръвна група А+. Това съобщиха от институцията. Донор на плазма може да бъде всеки преболедувал инфекцията, който е изградил достатъчно антитела. Даряването се извършва в Националния център по трансфузионна хематология в София.
Дарителите на плазма, която съдържа антитела, трябва да бъдат на възраст между 18 и 55 години и да имат положителен резултат от PCR-тест. Едно от изискванията към дарителите е да са минали не по-малко от 40 дни след положителния PCR тест. Кръводарителите на рековалесцентна плазма не трябва да приемат лекарства в момента на даряване.
Разходите във връзка с даряването ще бъдат покрити от съда.
За допълнителна информация и контакти: тел. 0887 612547; 054 800791, e-mail: shumen-adms@justice.bg
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВъв Велики Преслав с призив за съдействие към медиците от доболничната помощ
Следваща статияНови 29 случая на COVID в Дома за душевно болни в Лозево, заразени са и 7 деца

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here