дом Здраве Значителен спад на заразените с COVID-19 в Шуменско

Значителен спад на заразените с COVID-19 в Шуменско

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Нови 15 случаи с положителни за коронавирус проби на жители на област Шумен са регистрирани в Единната информационна системаза COVID-19 за периода 14-20 юни, съобщават от РЗИ. Спрямо предходните 7 дни новозаразени с коронавирус лица спадат с 11. Няма регистриран случай на COVID-19 при деца и персонал от детските градини и детски ясли в Шумен. В училищата на територията на област Шумен няма паралелка поставена под карантина.
Най-много хора с положителен тест за вируса са отчетени в понеделник, 14 юни – 9 души, докато в три от дните през седмицата няма регистрирани нови случаи.
Жена на 79 години от Шумен е най-възрастният, който се е заразил. Сред положителните 15 случая през седмицата – 8 са на жители на Шумен, а останалите са от Нови пазар, Осмар, Златна нива, Браничево, Пристое, Каспичан и Велики Преслав.
Новозарадените са 10 жени и 5 мъже, а възраст: от 60 г. до 69 г. – 5 лица, от 70 г. до 79 г. – 4 лица, от 50 г. до 59 г., от 40 г. до 49 г. и от 30 г. до 39 г. – по 2 лица.
Разпределението на новите случаи по дни и населени места е следното:
14 юни, понеделник – 9 души – 6 жени и 3 мъже, на възраст от 33 до 78 години. От Шумен са 5 лица, а останалите са от Нови пазар, Осмар, Златна нива и Браничево.
15 юни, вторник – 4 души – 2 жени и 2 мъже, на възраст от 34 до 79 години. От Шумен са 3-ма души и от Пристое – 1.
16 юни, сряда – няма регистриран случай.
17 юни, четвъртък – 1 жена от Каспичан.
18 юни, петък – 1 жена от Велики Преслав.
На 19 и 20 юпи, събота и неделя няма регистрирани нови случаи.
Към днешна дата лицата под карантина в област Шумен са 333.
Общо за област Шумен случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 в Единната информационна система са 9 794 души.
От началото на пандемията починалите с коронавирус в област Шумен са 591.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Зелени коридори” за ваксиниране срещу COVID-19 и тази седмица
Следваща статияОгнеборци гасиха пожар, пренесоха болен мъж, обезопасиха катастрофирала кола

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here