дом Здраве Здравният министър иска удължаване на противоепидемичните мерки за още 3 месеца

Здравният министър иска удължаване на противоепидемичните мерки за още 3 месеца

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Удължаване на противоепидемичните мерки за още три месеца впредлагат българските здравни власти. Причината за това е новият щам на вируса.
„Ако заразяване с новия щам на COVID-19 се случи на територията на Република България, ще постави под много сериозна опасност бъдещите противоепидемични мерки. Допускаме, че той вече е тук, но все още не е доказан. В тази връзка ще предложим удължаване на противоепидемичните мерки с три месеца от 1 февруари”, това заяви на заседание на здравната комисия в Народното събрание министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и припомни за пореден път, че основна грижа на ресорното министерство е опазването на живота и здравето на всеки отделен български гражданин. „Основното за нас по време на изборите ще бъде и опазването живота и здравето на всеки, пожелал да упражни правото си на глас. От повече от два месеца сме в непрекъснати контакти с ЦИК. Обсъждаме всеки един детайл и хипотеза, свързани с изборите. Голяма част от противоепидемичните мерки са ясни. Те ще бъдат разписани в специален протокол. В тази връзка искам да уверя, че работим в пълен синхрон“, заяви проф. Ангелов.
По отношение на ваксините срещу COVID-19, здравният министър посочи, че от самото начало са допускали, че ще има забавяне с доставките. „По тази причина сме заделили ваксини за втора доза за вече имунизираните граждани. На това се дължи забавянето на имунизациите, като цяло в страната. Междувременно очакваме нови доставки, както и одобряването на Оксфордската ваксина, което ще ни позволи да наваксаме с броя на имунизираните в страната. Благодарение на предприетите мерки не бе позволено да се наруши ваксинационната програма в страната“, подчерта министър проф. Ангелов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКултурната комисия не подкрепи предложението за освобождаване на директора на ТВ „Шумен”
Следваща статия139 жители на община Шумен са получили финансова помощ за лечение през 2020 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here