дом Здраве Здравният министър: Затваряме училищата, ресторантите и всички нехранителни магазини

Здравният министър: Затваряме училищата, ресторантите и всички нехранителни магазини

0
ДЯЛ

„Удължаваме срока на обявената извънредна епидемична обстановка до края на март 2021 година“, заяви здравният министър Костадин Ангелов

„Удължаваме срока на обявената извънредна епидемична обстановка до края на март 2021 година. Второ – преустановяваме присъствените занимания в училища, ясли и курсове. Преустановяваме всякакъв вид колективни спортни мероприятия, семинари, конкурси и други развлекателни мероприятия. Продължаваме забраната за посещение на дискотеки и барове. Преустановяваме работата на заведенията за хранене, заведения за бързо обслужване и т.н. Те могат да работят само за доставки по домовете“. Това обяви на извънреден брифинг здравният министър Костадин Ангелов.
Той посочи, че са необходими нови мерки, които заедно с експертите е предложил на премиера Борисов.
Преустановяване на присъствени занятия, практики, стажове и др. във всички университети, училища, детски градини и ясли, както и всички форми на извънкласни дейности и занимания по интереси. Спиране на всякакъв вид колективни спортни и конгресно конферентни мероприятия, семинари, конкурси, културни и други развлекателни мероприятия, включително и частно организирани тържества. Предлага се още продължаване на забраната за посещения в дискотеки, пиано барове, нощни барове, бар- вариете и бар клубове. Спиране на заведенията за хранене и развлечения, ресторанти, заведения за бързо обслужване, увеселителни и игрални зали, питейни заведения, кафе сладкарници барове и др. Те могат да работят само за доставки по домовете. Новите мерки предвиждат още затваряне на всички нехранителни магазини, включително търговски центрове и молове, с изключение на аптеки, дрогерии, банки, застрахователи, доставчици на пощенски и платежни услуги. Преустановяване се провеждането на вътрешни и външни екскурзии. Без ограничения на обществения транспорт.
„Не налагаме локдаун. Вярваме, че заедно ще го наложим. Време е отново да се обединим в името на живота. КПП-та категорично няма да има. Тази мярка е доказала своята неефективност във времето. Не налагаме локдаун, вярваме, че заедно ще го наложим. Предстои най-светлият празник. Милиони хора празнуват през декември светлината. Всички имаме нужда и вярваме и знаем, че със силата на науката и разума ще посрещнем светлината за семействата си за Коледа. Ако мерките, които ще влязат в сила от 27 ноември, петък, дадат резултати, ще помислим да охлабим мерките за Коледа. Ако минем заедно през това, ще имаме резултат след 21 дни. Искам да дадем на системата поне месец, за да направим нова оценка около Коледа и да ограничим заразата“, каза той.
Министерският съвет ще вземе решение по предложените от Националния оперативен щаб мерки за справяне с коронавируса на следващото си заседание, съобщават от пресцентъра на правителството. Представените от НОЩ мерки днес ще бъдат обсъдени сектор по сектор по време на заседанието на кабинета, след което ще бъде взето конкретно решение за прилагането им.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДвойно убийство във вилната зона на Шумен!
Следваща статияПочистват храсти в шуменския участък на автомагистрала „Хемус“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here