дом Наблюдател Здравната стратегия на област Шумен за 2017-2020 г. се нуждае от дофинансиране

Здравната стратегия на област Шумен за 2017-2020 г. се нуждае от дофинансиране

0
ДЯЛ

План за действие за изпълнение на здравната стратегия на област Шумен за 2017-2020 г. прие Областният съвет по здравеопазване. В разработването му са участвали експерти от Регионалната здравна инспекция в Шумен. Приоритетите съобщи д-р Илияна Лозанова. Те са създаване на условия за здраве за всички, през целия живот. Политики за здравето на майки и бебета, деца и юноши, както и хора в трудоспособна възраст, възрастни и хора с увреждания. В плана влизат и грижи за хора от уязвими групи. А също и дейности за опазване и съхраняване на психичното здраве. Резултатите от реализацията на плана трябва да бъдат в посока осигуряване на справедлива, устойчива и качествена здравна система. Включено е и осигуряване на спешна медицинска помощ и засилен контрол над заразните болести.
„Част от планираните дейности вече са изпълнени, други се изпълняват в момента“, уточни д-р Лозанова. Според нея за някои от предвидените дейности трябва да бъде осигурено добро финансиране.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКвартал „Мътница” остава без вода за три дни, подменят водопроводни тръби
Следваща статияОранжев код в Шуменско: Очакват се обилни дъждове и силен вятър

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here