дом Общество За 17 птици се погрижиха експертите от Екоинспекцията през август

За 17 птици се погрижиха експертите от Екоинспекцията през август

0
ДЯЛ

Експертите от РИОСВ – Шумен се погрижиха за 17 птици от началото на август досега. Девет щъркела, три птици от вида „Щиглец“, един Обикновен мишелов, една Домашна кукумявка и три Черни бързолета бяха спасени и донесени в екоинспекцията.
Обикновеният мишелов е бил с наранено дясно крило, домашната кукумявка e открита с нараняване на дясното око, а два от щъркелите са били с луксация на дясно крило. Седем от пернатите са били твърде слаби ювенилни (млади) екземпляри, все още неумеещи да летят. Птиците са намерени в различни населени места на територията на областите Шумен и Търговище.

Трите птици от вида Черен бързолет в добро физическо състояние са освободени в природата, а останалите екземпляри са изпратени за лечение и доотглеждане в Спасителен център за диви животни „Зелени Балкани“ в Стара Загора. За транспортирането на птиците до сградата на екоинспекцията и Спасителния център съдействие оказаха и представители на Държавните горски стопанства в Омуртаг, Нови пазар и Смядово.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредпазната маска става задължителна на пазарите в област Шумен
Следваща статияВалери Симеонов нарече протестиращите „маймуните от жълтите павета“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here