дом Общество За цената на една …“дунда“! Вижте какво сполетя обидилия шефката си

За цената на една …“дунда“! Вижте какво сполетя обидилия шефката си

5
ДЯЛ

Внимавайте с думата „дунда“, може да ви вкара в съдебната зала. Това се случило с Т.Т., който в момент на невъздържаност се обърнал с „ей, дундо, ей сега ще те лопна“ към шефката си в Ловно-рибарската дружинка.
Ловците към Сдружение „Станата“ от Нови пазар заседавали в залата на читалището в града. Т.Т. бил там в качеството си на секретар-касиер, а тъжителката Р.Д.Д. – като председател на дружинката. Жената направила предложение за налагане на наказание 2 години „лишаване от право на лов“ на Т.Т., който пък веднага реагирал, като й казал „Ей, дундо, ей сега ще те лопна“.
Словестната им битка била подновена 14 дни по-късно, а именно на 27.03.2016г., когато се провеждало редовното годишно-изборно събрание на дружинката.
Подсъдимият Т. запитал публично тъжителката „Колко чувала царевица е занесъл лично с неговия джип в тях, от склада на Ц. К.“. Един от присъстващите го запитал дали става въпрос за царевицата, която се полага за подхранване на дивеча и подсъдимият категорично потвърдил. Т.Т. заявил още, че това е станало през 2015 година и че лично е закарал с джипа си два чувала, които е оставил до банята й.
Жената не издържала на обидите и клеветите и завела дело срещу Т.Т.
Новопазарският съд го признал за виновен за „ей, дундо“и го е осъдил на глоба в размер на 1500 лева и обществено порицание, което да се изпълни чрез местния радиовъзел.
Думата „дунда“ съобразно тълковните речници, означава „пълна жена, дебелана, мецана, дебела“.
За двата чувала с царевица пък Т. бил осъден да заплати още една парична глоба в размер на 2 500 лева и отново – обществено порицание.
В крайна сметка, на основание чл.23 ал.1 от НК, съдът групирал наложените наказания измежду двете и наложил едно общо наказание глоба в размер на 2 500 лв., както и обществено порицание, което да се изпълни чрез местния радиовъзел в Нови пазар.
Невъздържаният Т.Т. бил осъден да плати на тъжителката сумата от 200 лв. за „ей, дундо, ей сега ще те лопна“ ведно със законната лихва върху тази сума, считано от 11.03.2016 г. до окончателното изплащане.
Също така осъдил подсъдимият да заплати на частния тъжител Р.Д.Д. сумата от 500 лв. като уважена част от предявения граждански иска за неимуществени вреди в резултат на престъпление по чл.148 ал.2 във вр.чл.148 ал.1 т.1 и т.3 предл.първо във вр.чл.147 ал.1 от НК, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от 27.03.2017 г. до окончателното изплащане.
Освен това подсъдимият трябвало да заплати на частния тъжител Р.Д. направените по делото разноски в размер на 400 лв., както и да заплати държавна такса в размер на 100 лв. по сметка на Районния съд в Нови пазар.
Т.Т. обжалвал присъдата си в Окръжния съд в Шумен, който установил процесуални нарушения и неточности в делото, допуснати от първоинстационния съд.
Установено било, че Новопазарският районен съд обсъдил обстойно и задълбочено събраните по делото свидетелски показания и писмени доказателства и проведените очни ставки. Пропуснал обаче да разпита подсъдимия, като респективно не е имал възможност да анализира обясненията му в мотивите си и да ги съпоставя с показанията на свидетелите.
Преди дни Шуменският съд отмени изцяло наложената присъда на Т.Т. и върна делото за ново разглеждане в Районен съд – Нови пазар.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМестните приходи бележат ръст с 875 100 лева
Следваща статияДобромир Драев: Приемам термина „дезинформираност” като обида към гражданите, подкрепили подписката

5 КОМЕНТАРИ

  1. Най-лошото нещо на света е човек да няма чувство за хумор, бъъъър, ужасявам се от такива хора.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here