дом Общество За половин час: Над 10 сигнала за телефонни измами в Шуменско

За половин час: Над 10 сигнала за телефонни измами в Шуменско

0
ДЯЛ

За няколко опита за телефонни измами са информирали жители на Шумен. Съобщенията са получени чрез телефон 112 в оперативната дежурна част на областната дирекция Шумен.
Хората са съобщавали, че непознати са им звънили на стационарни телефони и са се представяли за полицаи. Обяснявали са, че в града тече акция за задържане на измамници и че телефонния им номер бил намерен в списък. Искали са хората да съдействат на полицията.
В друго обаждане мъж, който се представил за полицай казал, че е задържана група измамници и че един от тях е избягал, но в задържаните са намерени тефтери с номерата на потенциални жертви. Обяснили, че ако получат обаждане, да се обадят на телефон 08112, за да могат да получат съдействие. Във всички разговори хората са били разпитвани дали някой преди това ги е притеснявал по телефона. В ход след това влиза схемата с обаждане от друг човек, който започва да заплашва. Следва трето обаждане, по време на което „полицаят“ моли хората да съдействат измамниците да бъдат задържани, увещавал хората да предоставят пари и ценности в името на добре свършената работа.
От полицията молят хората да не се доверяват на непознати по телефона и ако получат такова обаждане да прекъснат връзката и да се свържат с техни близки и роднини. Телефонът за връзка с полицията е 112.
Телефон 08112 не съществува, допълват от ОД на МВР Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМагистрала „Хемус“ ще бъде готова до 2024 година
Следваща статияРазширяват надлеза над жп линията София – Варна