дом Общество За децата и престъпленията: Колко от тях тръгнаха по „лоши пътища“

За децата и престъпленията: Колко от тях тръгнаха по „лоши пътища“

0
ДЯЛ

Три случая за условно осъдени и осъдени на пробация непълнолетни са били регистрирани през 2017 година. Информацията е била подадена от Съдебна палата. Това стана ясно от отчет за дейността на местна Комисия за борба с противообществени прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН). Документът ще бъде обсъден и приет на предстоящата сесия на Общинския съвет в Шумен в края на месеца.
44 са решените от Комисията възпитателни дела срещу 57 за 2015 година.
Толкова са и постъпилите преписки и сигнали. От Районна прокуратура – 37, от РУ на МВР – 5 и 2 сигнала от длъжностни лица.
63 деца са извършили противообществени прояви и престъпления. От тях 49 са непълнолетни момчета от 14 – 17 години.
Експертите на комисията са отчели пет случая на употреба на наркотични вещества и едно бягство от дома.
През 2016 са били установени 7 бягства от дома и 6 противообществени прояви.
Извършителите на престъпления през миналата година са общо 56 деца. 21 деца са извършили кражби от домове, магазини и други търговски обекти.
13 деца са шофирали МПС без свидетелство за правоуправление.
За едно дете е наложена възпитателна мярка от Закона за борба с противообществени прояви и е потърсено съдействие от органите на РУ на МВР за привеждане в изпълнение на мярката. Причината е несъдействие от страна на родителите.
Срещу четири деца експертите са разглеждали повече от едно възпитателно дело.
Пет родители на деца са превантивно насочени към Консултативен кабинет.
В отчета са посочени и най-честите проблеми в консултативните кабинети по ранна превенция в училищата – нарушения на дисциплината в училищата, възникване на тежки конфликти между деца с импулсивно поведение, тежки афекти при деца и невъзможност за справяне с негативните емоции, обща емоционална и личностна незрялост.
От страна на родителите се наблюдава недостатъчна заинтересованост върху контрола на посещенията на децата в кабинета.
Снимка: Нова тв
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЖандармерия, Пътна и Криминална полиция с удвоени сили бдят в малките населени места
Следваща статияОфициално открит: Новият асансьор на МБАЛ вече е в експлоатация (снимки и видео)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here