дом Общество За Деня на земята: 100 дръвчета засади кметът на Върбица

За Деня на земята: 100 дръвчета засади кметът на Върбица

0
ДЯЛ

100 дръвчета в град Върбица и населените места бяха засадени под надзора на кмета инж. Мердин Байрям, който е инженер–лесовъд. Избрани са ремонтирани и благоустроени детски и спортни площадки, паркове.
Поводът за кампанията бе Международният ден на земята. „Нужно е се обърнем с лице към нея, да спрем да се отнасяме пренебрежително ,към това което тя ни дарява, да засеем всяка педя земя, и да се радваме на плодовете и красотите, което ражда за всички ни!”, заявява градоначалникът. И припомня съветът на българската пророчица Ванга „Земята е жив организъм. Не я гневете!”.
Освежаването на флората в района стана с дръвчета, набавени от общинския разсадник. В момента там се отглеждат 42 вида дървесни видове – иглолистни и широколистни, както и храстови видове. Цветята са от от порядъка на 60 хиляди.
„Моята идея със създаването на разсадника бе да генерира приходи, от продажби на растения. А също и да предприемем мащабно озеленяване в града и населените места”, сподели пред 24shumen.com инж. Байрям. И посочи пример, Община Нови пазар вече е закупила цветя за освежаване на паркове и градинки. Интерес към цветното богатство във Върбица проявяват и други общини с идеята да заимстват моделът с разсадника.
Лично кметът контролира цялостното озеленяване в общинския център и 16 те населени места. И тази година бе спазена традицията въпреки пандемията от COVID-19.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГенерал Мутафчийски: Изселниците да не пътуват за България за Рамазан Байрам!
Следваща статияНяма нови случаи на коронавирус в МБАЛ-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here