дом Общество За да не бягат в чужбина: Увеличиха заплатите на селските кметове в...

За да не бягат в чужбина: Увеличиха заплатите на селските кметове в община Велики Преслав

0
ДЯЛ

На първата за годината сесия на Общинския съвет във Велики Преслав бе гласувано решение да се увеличат месечните възнаграждения на двете групи кметове на населени места. Предложението бе на групите съветници от ГЕРБ, ДПС и Обединени земеделци.
Така при завишението първата група селски кметове вместо досегашните 925 лв., вече ще получават 1 000 лв. А колегите им, които управляват по-малки села, от 780 лв. ще взимат 950 лв.
Общинският кмет Александър Горчев също е с нова заплата – 2 145 лв.
Аргументите за увеличението на заплатите на селските кметове, според съветници са, че досегашните заплати са били обидно ниски, в сравнение с възнагражденията на кметове в България. И още да задържат на работното място управниците да не търсят работа в чужбина. А такива случаи вече има в Шуменска област.
„Сесията бе изключително тежка и продължителна, без да са взети важни решения“, коментираха съветници.
Те са възмутени, че кметът Горчев не е внесъл изискания от предишната сесия доклад от който да стане ясно дали съществуват корупционни практики в Общината, каквото са показали записи от информационни сайтове. А съветниците са решили такъв доклад да бъде представен на първото заседание.
В отчета на секретаря на Общината не станало нито дума за внасяне на такъв документ. И това означавало „укриване на изискана от ОбС информация“.
Въпросът със стопанисването на туристическата спалня за пореден път остана без решение. И не е ясно дали обектът ще се стопанисва възмездно или безвъзмездно. Сега сградата била запечатана със заповед на кмета. Но през декември спалнята е ползвана за известно време без да има решение на ОбС, което било самоуправство, по думите на съветници.
В тази ситуация в правомощията на областния управител е да даде казуса на Административния съд, който да се произнесе с решение.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТрима са пострадали при сблъсъка на 3 коли по пътя Шумен-Варна
Следваща статияАло бандити атакуват шуменци, не давайте пари на непознати

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here