дом Общество За да бъде ремонтирана църква, Община Шумен ще направи дарение

За да бъде ремонтирана църква, Община Шумен ще направи дарение

0
ДЯЛ

Община Шумен да дари на Църковното настоятелство при православен храм „Свети Великомъченик Георги“ поземлен имот с площ 669 кв.м, предлага в Докладна кметът Любомир Христов. Тя ще бъде разгледана и обсъдена от Комисията по вероизповедания към Общинския съвет. А по-късно гласувана на редовната сесия на местния парламент.
Имотът се поддържа и стопанисва от Църковното настоятелство, като при придобиването му в собственост, настоятелството ще има възможност да кандидатства по програми и проекти за ремонт, обновяване и поддръжка на храма, уточнява вносителят. Той посочва, че комисия, назначена с негова заповед, е извършила правни, финансово-икономически и градоустройствени проучвания. Установено е, че имотът не е обременен с вещни тежести. За него не са предявени реституционни претенции. Това е култова, религиозна сграда, собственост на храма, според нотариален акт. В имота има водопровод, канализация, електрификация и топлофикация. В счетоводно-отчетния баланс на Община Шумен е заведен с данъчна оценка 1593,70 лева. По действащия регулационен план на с. Ветрище имотът се води частна общинска собственост.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТри последователни земни труса бяха отчетени в Шумен
Следваща статияИзложба от детски рисунки ще краси етажите на Шуменския окръжен съд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here