дом Общество За втори път стартира процедура за избор на омбудсман на Шумен

За втори път стартира процедура за избор на омбудсман на Шумен

0
ДЯЛ

За втори път, след средата на юни миналата година, стартира процедура за избор на нов обществен посредник на територията на община Шумен. Първата процедура беше прекратена до изработване на нов Правилник за организацията и дейността на обществения посредник на територията на община Шумен. Документът беше готов през есента и приет от Общинския съвет през ноември миналата година. В началото на януари бяха определени представителите на НПО в комисията за избор на омбудсман, а преди дни Общинският съвет утвърди състава на новата временна комисия. Избор на нов омбудсман се налага, защото последният, втори мандат на настоящия обществен посредник Иван Капралов изтече през май миналата година.
Днес комисията, за чийто председател единодушно беше избрана нотариус Ася Асенова, обсъди основни моменти в процедурата по номиниране за обществен посредник. Документите, които трябва да представи всеки кандидат, са: заявление, автобиография по европейски образец, копие от диплома за висше образование, медицинско свидетелство за кандидатстване за работа, удостоверение за психично здраве, свидетелство за съдимост, декларация по образец и мотивационно писмо до две страници. Те трябва да бъдат внесени в запечатан плик с надпис „Избор на омбудсман” в Деловодството на Община Шумен, стая № 204 до 17.30 ч. на 1 март.
На заседание на 4 март комисията ще провери броя на подадените кандидатури, редовността на документите и ще насрочи дата за интервю с допуснатите. Вътрешните правила за провеждане на събеседването и критериите за оценка ще бъдат изработени на заседание на временната комисия на 17 февруари. По Правилник на Общинския съвет трябва да се представят до три кандидатури, от които да се излъчи обществен посредник на община Шумен. Очаква се първото гласуване да стане на заседанието в края на март.
Мандатът на омбудсмана на община Шумен е 4-годишен. Възнаграждението му е 80 процента от това на кмета на общината. Този пост може да бъде заеман не повече от два мандата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕлектронният регистър за желаещи да се ваксинират ще е готов до края на февруари
Следваща статияКултурна панорама на Община Шумен за месец февруари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here