дом Общество Затварят детската градина и читалището в Изгрев и всички пазари в община...

Затварят детската градина и читалището в Изгрев и всички пазари в община Венец

0
ДЯЛ

Със заповед на кмета на община Венец се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки за недопускане разпространението на COVID-19 в село Изгрев. Това съобщиха от кметството във Венец.
Преустановява се дейността на детската градина и читалището в село Изгрев. Задължително е носенето на защитни маски на закрити обществени места и спазването на задължителна дистанция от 1,5 метра между две лица на всички обществени места. Четири пъти дневно ще се извършва дезинфекция в обществените сгради. Ще бъдат затворени всички пазари на територията на община Венец. Това решиха днес на заседание членовете на Общинския кризисен щаб във Венец.
Собствениците на търговски обекти са задължени да спазват строго алгоритъма за дезинфекция, като носенето на защитни предпазни маски от персонала е задължително. От страна на органите на МВР и здравните власти ще бъде осъществяван стриктен контрол за спазването на наложена карантина и противоепидемичните мерки.
Призовават се жителите на селото да ограничат до минимум пътуванията, срещите и събиранията при близки и роднини, посещенията в институции.
Взетите мерки в община Венец са насочени към ограничаване на социалните контакти на хората и локализиране на заразата. При увеличаване на случаите на заразени с коронавирус и потенциалното оформяне на село Изгрев като огнище на COVID-19 ще бъдат обсъдени и предприети още допълнителни противоепидемични мерки.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВъвеждат допълнителни мерки срещу разпространението на COVID-19 в село Изгрев
Следваща статияЕкоексперти спасиха 3 защитени птици

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here