дом Общество Засилено полицейско присъствие на Великден, спират движението на коли край църквите

Засилено полицейско присъствие на Великден, спират движението на коли край църквите

0
ДЯЛ

С полицейско присъствие ще бъдат обезпечени обществените места около храмовете в област Шумен по време на големия християнски празник Великден. Дежурни полицейски екипи ще осигуряват обществения ред и ще следят за спазването на въведените противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
Създадена е организация за опазване на обществения ред в районите на автогари и ж.п. гарите поради очакваното интензивно придвижване на пътници с влакове. Контрол ще има и по отношение на спазването и наложените ограничения, касаещи пропускателния режим на изградените контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътни артерии на Шумен.
От 16.00 часа на 17 април до 20.00 часа се спира движението за автомобили около храм „Св. Три Светители“ в Шумен по ул. “Климент Охридски“ в участъка от кръстовището образувано от ул. “Цар Ив. Александър“ с бул. “Славянски“ и по ул.“ Отец Паисий“ около храм „Свето Възнесение Господне“.
На 18 април се спира движението на пътни превозно средства от 21.00 часа до 03.00 часа по ул. “Климент Охридски“ в участъка от кръстовището образувано от ул. “ Цар Ив. Александър“ с бул. “Славянски“ и ул. “Цар Ив. Александър“ в участъка от кръстовището с ул. “Княз Борис“ до кръстовището с улица „Климент Охридски“.
На 19 април от 08.00 до 14.00 часа ще бъде спряно движението около храм „ Св. Три Светители“ по ул. “Климент Охридски““ в участъка от кръстовището с ул. “Цар Ив. Александър“ до кръстовището с бул. “Славянски“.
От МВР напомнят на жителите на областта, че мерките срещу разпространението на COVID-19 изключват присъствието на граждани на спортни и детски площадки, паркове, градски градини, съоръжения на открити и закрити обществени места, както и посещението на лица под 60 годишна възраст на търговски обекти и аптеки в часовете от 08:30 ч. – 10:30 ч.
От началото на въведените противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавирус в ОДМВР-Шумен са образувани 17 досъдебни производства и 23 преписки за неспазване на наложена карантина и са съставени 114 акта за нарушаване и неизпълнение на противоепидемичните мерки.
От областната дирекция на МВР в Шумен припомнят на всички, които са поставени под карантина с предписание от РЗИ , че трябва да спазват наложените ограничителни мерки, да не напускат посочените от тях адреси. На КПП от и към Шумен полицейските наряди имат мобилно приложение, с което могат да проверяват всички, които преминават оттам дали не са поставени под карантина.
От Областната дирекция информират, че жителите на Шумен и населените места в областта до този момент са отговорни и дисциплинирани и благодарят на населението за проявената дисциплина. „Призоваваме преди и по време на светлите християнски празници тази дисциплина да продължи и по възможност да се посещават по-малко обществени места“, съветват от МВР.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗдравният министър разреши пазарите и на 16-ти, но ги забранява на 17, 18 и 19 април
Следваща статияОтлага се кандидатстването за прием в детските градини и подготвителните групи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here