дом Здраве Засилени проверки за спазване на противоепидемичните мерки в Шумен

Засилени проверки за спазване на противоепидемичните мерки в Шумен

0
ДЯЛ

Засилени проверки за контрол по спазване на въведените от здравния министър противоепидемични мерки започнаха от снощи в Шумен, съобщиха от регионалния пресцентър на полицията. Съвместни екипи от служители на РУ-Шумен, РЗИ, ОДБХ и община Шумен са проверили 14 питейни и увеселителни заведения. В заведенията проверяващите са следили дали има поставени дезинфектанти, дали масите са на нужното отстояние една от друга, както и дали персоналът работи с поставени предпазни маски.
Съставени са 28 констативни протокола и един акт за установено административно нарушение за обслужване на клиенти без маска. Контролът във връзка с продължаващото разпространение на COVID-19, появата на нови варианти на вируса, нарастване броя на заболелите и данни за ново интензивно разпространение на вируса ще продължи. Стриктното прилагане на мерките ще допринесе за забавяне на епидемичното разпространение на заболяването на територията на област Шумен, с което се цели намаляване на новорегистрираните случаи и на интензивността на епидемичния процес.
На среща между институциите, организирана от областния управител Валентин Александров е взето решение да се осъществява засилен контрол в рисковите заведения за спазване на физическа дистанция, недопускане до работните помещения на служители с прояви на остри респираторни заболявания, дезинфекция и носене на защитни маски за еднократна или многократна употреба на места, на които има струпвания на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 метра.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДвижението по „Софийско шосе” е затруднено
Следваща статияВтори ден на III-я Национален събор на НД „Традиция”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here