дом Общество Засега: Без яснота предстои ли финансова ревизия в Община Велики Преслав

Засега: Без яснота предстои ли финансова ревизия в Община Велики Преслав

0
ДЯЛ

Предстои ли финансова ревизия на Общината, както е редно? – този въпрос зададе репортер на 24shumen.com на новия кмет инж. Янко Йорданов.
„Ще имам доста работа. На този етап не мога да преценя, но до две седмици ще има яснота“, бе отговорът му. Засега не били ясни имената на новите му заместници.
„Назначаването на финансова ревизия е абсолютно необходимо. Важно е за новия кмет, тъй като по този начин той ще придобие информация как са изразходвани средствата, заложени в бюджета“, коментира общински съветник. Той припомни, че по време на миналия ОбС са били сформирани комисии по отделни проекти за усвояване на общински средства и от Европейски фондове, поради съмнения за злоупотреби. Докладите със заключения от проверките били налични. И сега било нормално обичайната контролна дейност на ОбС да продължи, а да не бъде затваряна страницата.
Подробност, че срещу такава контролна дейност от съветниците е имало противодействие от страна на кмета. И вече в новата обстановка общинска администрация можело да бъде разкрепостена по отношение на предоставяне на информация, особено необходима за новия ръководител на Общината.
Съветникът беше категоричен, че случаи, свързани с разпределение и усвояване на средства, трябва да бъдат доведени докрай.
„Да загърбим партийните различия и да работим в полза на хората. Да си припомним съветите на хан Кубрат“, бяха първите думи на инж. Йорданов след встъпване в длъжност.
Конфигурацията в ОбС е следната – шестима съветници от ГЕРБ, по четирима от БСП и ДПС, двама от коалиция „Алтернативата на гражданите“ и един съветник от БЗНС.
Най-младият е от ДПС – Халил Шемси на 27 години. Студент в ШУ със специалност „Турска филология с бизнес комуникация“. Семеен с едно дете.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпират временно движението по улица „Университетска“ заради ремонт
Следваща статияСветовни сили в информатиката събира Международният есенен турнир в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here