дом Общество Заради неремонтиран площад: Роми скочиха срещу съветниците от ДПС в...

Заради неремонтиран площад: Роми скочиха срещу съветниците от ДПС в Преслав

0
ДЯЛ

30 жители на квартал „Боровец“ във Велики Преслав обвиниха „в предателство и лъжи към избирателите“ групата общински съветници от ДПС във Велики Преслав. В писмена позиция, придружена от подписка ромите недоволстват, че на последната сесия на Обс тримата съветници не са подкрепили докладна за ремонт на площад. А парите-доста сериозна сума били отклонени за ремонт на улица в село Драгоево. Авторите на протеста припомнят, че за тях този площад е много важен, тъй като там традиционно се вдигали сватби, там излизала булката и се играели хора. Децата спортували. Именно на площад „Боровец“ партия ДПС провеждала агитации за изборите. На проблемния терен лидерите давали обещания, а ромите безрезервно им вярвали. Така дали гласовете си, за което страшно съжалявали, че са ги изоставили и предали доверието им, става ясно от позицията.
24shumen.com потърси за коментар на обвиненията председателя на групата съветници от ДПС и бивш зам.-кмет в общината Мустаджан Шабан. „Това са несериозни неща. Зная кои са поръчителите на подписката. Преследват се политически дивиденти. Ромите подписват, каквото им предложат, без да вникват в съдържанието“, заяви той. И уточни, че не само ДПС, но и други съветници са гласували срещу предложението за ремонта на площада. Средствата били насочени за реновация на улица в село Драгоево. Според Шабан селото е важно, а ДПС там нямало нито кмет, нито общински съветници. Трябва да има балансираност, смята той. И припомни, че в мандата му на зам.-кмет на общината лично той се застъпил да бъдат извършени редица подобрения в ромските махали. Даже бил ръководител на екипа, който ремонтирал преди известно време с европейски средства най-дългата улица в ромски район.
„Така, че обвиненията към мен и колегите са неоснователни“, убеден е шефът на ДПС съветниците. Той бе категоричен, че ромските квартали са приоритетни при реализацията на мащабни европроекти.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия5 години без незабравимия син на Шумен Тодор Колев
Следваща статияУличен кратер троши нервите и автомобилите на шуменци, стана причина и за ПТП (снимки)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here