дом Общество Заради горещините: БЧК ще оказва помощ на гражданите

Заради горещините: БЧК ще оказва помощ на гражданите

0
ДЯЛ

Пунктовете на Български червен кръст в цялата страна имат готовност да окажат помощ на хора в горещите дни. Червенокръстката организация няма организирана кампания за раздаване на безплатна вода по улиците в града, но всеки който има нужда, ще получи такава в офисите на БЧК. В пунктовете ще има и медици, които ще оказват първа помощ и ще мерят кръвно на тези, които се почувстват зле.
Освен това специалистите посочват и как да разпознаем, че сме „прегряли” в горещините:
Ако имате главоболие, гадене, повръщане, мускулни крампи през последните часове, вероятно имате обезводняване. Препоръчва се в случая да се пие вода в малки количества, на малки глътки до стабилизиране на състоянието.
Ако забелязвате обърканост, дезориентираност, войнственост или друга промяна на психичното състояние, най-вероятно се касае за топлинен удар. Потърсете медицинска помощ.
Снимка: БЧК
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбраха апартамент посред бял ден в Шумен
Следваща статияОсми национален пленер по живопис ще се проведе на „Шуменско плато“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here