дом Здраве Започна третата фаза от ваксинацията срещу COVID-19

Започна третата фаза от ваксинацията срещу COVID-19

0
ДЯЛ

Днес започна третата фаза от имунизирането срещу COVID-19. Тя се прави с ваксината на „АстраЗенека“, която пристигна снощи. Сред ваксинираните ще бъдат и членове избирателите комисии и работници на длъжности от обществено значение.
Интервалът между поставянето на двете дози при ваксината на „АстраЗенека“ е между 4 и 12 седмици. Заради това от ваксинационния щаб обмислят полученото количество да бъде използвано само като първа доза. Окончателното решение ще бъде взето следващата седмица на заседание на щаба.
До момента това е 6-тата по ред доставка на препарат срещу COVID-19 в България. А през този месец се очаква да пристигнат още 75 000 бройки от ваксината  на „Пфайзер“ и 32 000 на „Модерна“.
До края на февруари страната ни очаква още четири доставки от оксфордската ваксина. В понеделник в България ще бъдат доставени 17 550 дози от ваксината на „Пфайзер“. В средата на седмицата ще получим и 6 000 дози от ваксината на „Модерна“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПречиствателната станция се строи по график, в най-напреднал стадий е заустващият коректор
Следваща статияМая Манолова и „Отровното трио“ отиват на изборите с „Изправи се! Мутри, вън!“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here