дом Култура Започна регистрацията за участие в Националния студентски литературен конкурс на Шуменския университет

Започна регистрацията за участие в Националния студентски литературен конкурс на Шуменския университет

0
ДЯЛ

Шуменският университет “Епископ Константин Преславски“ кани студентите-литературни творци за участие в 43-тото издание на Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“. Най-старата литературна надпревара за академичната общност ще се проведе на 21, 22 и 23 май 2021 г.
Регистрациите за участие се приемат на адрес: litkonkurs.shu.bg/registraciya. Творбите на студентите-литературни творци ще се приемат до 9 май.
По този повод кураторът на конкурса доц. д-р Юрий Проданов отправи послание към бъдещите участници:
ДОЙДЕ МУ ВРЕМЕТО!
Уважаеми бъдещи участници в най-старата у нас литературна надпревара за академичната общност от цялата страна,
Така или иначе 43-тият по ред Национален студентски литературен конкурс „Боян Пенев“ ще се проведе.
ТАЗИ ГОДИНА!
Предпоследната седмица на месец май 2021 година ви очакваме, за да съпреживеем радостта от литературата и изкуството.  На живо! Заедно! Очи в очи!
Припомняме, че до този момент литературният конкурс не се бе провеждал само през 1997 година и през останалата вече зад гърба ни 2020 година. Припомняме още нещо – в литературата мълчанието понякога е по-важно от словото. Да не забравяме, че всяко принудително мълчание винаги е последвано от вдъхновено проговаряне.
Отлагането на конкурса преди година съобразихме с едно от най-важните условия в случването на това уникално литературно събитие – задължителното физическо присъствие на всеки един от участниците. За нас, организаторите, традициите трябва да са онова, което са. Неповторимата атмосфера на живото общуване, литературните четения пред публика, майсторските класове сред красивата природа на Шумен и околностите, трябва задължително да се изживеят.
Литературата е споделено изживяване!
И така, с много надежда и радост ви казваме: „Очакваме ви от 21-ви до 23-ти май 2021 г.!“
Както винаги програмата на конкурса ще включва четения на живо, майсторски класове, представяния на книги, творчески пленери в красивите околности на Шумен.
Тази година е юбилейна за Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и всички изяви през нея ще бъдат посветени на 50-годишната му.
Заедно пишем историята на нашия университет и нашия студентски литературен конкурс.
Не чакайте! Времето е малко, участниците много.
С пожелания за добро здраве и вдъхновение!
До срещата ни остават броени дни!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без електрозахранване
Следваща статияСвобода на словото!? България вече е 112-та в света и последна в Европа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here