дом Общество Започна приемът на документи на кандидатите за омбудсман на Шумен

Започна приемът на документи на кандидатите за омбудсман на Шумен

0
ДЯЛ

До 20 юли е крайният срок за подаване на документи за участие в надпреварата за омбудсман на Шумен. Кандидатите трябва да представят молба, автобиография и диплома за висше образование, медицинско свидетелство за кандидатстване за работа, удостоверение за психично здраве, свидетелство за съдимост и мотивационно писмо в обем до 2 страници. Това реши днес на свое заседание Временната комисия за избор на обществен посредник.
Документите се подават в стая 204 на Община Шумен. Допълнителна информация за конкурса може да се получи на телефонни номера 054 857 721 и 054 857 764.
Временната комисия по избора на омбудсман се състои от 11 души. В нея влизат петима общински съветници, трима представители на местната управа и трима представители от неправителствения сектор в Шумен.
Мандатът на омбудсмана на Шумен Иван Капралов изтече през месец май. Още в началото на март той внесе в Общинския съвет искане за обявяване на процедура за избор на нов обществен посредник в Шумен. Поради извънредното положение с COVID-19 процедурата бе отложена.
Според сега действащият правилник омбудсманът на Шумен има право на два мандата. Преди избора на обществен посредник обаче предстои да се гледат промени в правилата. Вече има внесени и две предложения за поправки в съществуващия документ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри избори днес: ГЕРБ – 28%, БСП – 21%, ДПС и Слави Трифонов – по 8 %, ДБ – 7%
Следваща статияДискотеки и клубове – затворени до 30 юни, носенето на маски в магазина – препоръчително, в аптеките – задължително

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here