дом Култура Започна набирането на филми за фестивала „Кино в длан”

Започна набирането на филми за фестивала „Кино в длан”

0
ДЯЛ
Снимка: НЧ "Добри Войников - 1856"-Шумен

Започна набирането на филми за шестото издание на фестивала „Кино в длан”, съобщиха организаторите от Народно читалище „Добри Войников – 1856”. Срокът за приемане на творбите е 31 май.
Във фестивала могат да участват български и чуждустранни автори от чужбина. Видоеклиповете трябва да са във формат mp4, да са предварително монтирани и с времетраене до 5 минути. Чуждоезиковите филми трябва да имат анотация и български език. Един автор или авторски екип може да участва с до 3 филма. Пълните правила са публикувани на сайта на фестивала: mkino.org, на който се извършва и регистрацията за участие.
Наградите за най-добрите творби са мобилни телефони и таблети, както и една парична.
„Няма да се откажем, защото вярваме, че изкуството е по-силно от епидемията и животът може и трябва да продължи нормалния си ход”, заяви председателят на журито Александър Донев. По думите му сложната епидемична обстановка е провалила официалното награждаване на победителите от предишното издание на фестивала, но организаторите се надяват това да стане тази година през месец май.
„Кино в длан” е първият у нас фестивал за кратки филми, заснети с мобилно устройство. Първото му издание се проведе през 2015 г. и за него бяха получени над 120 заглавия. През 2020 г., когато беше въведена нова категория – „Живот в карантина”, участваха 95 филма.
Организатор на фестивала „Кино в длан” е НЧ „Добри Войников – 1865” в партньорство с Община Шумен, Съюза на народните читалища, Шуменския университет, НАТФИЗ, УНИБИТ, „Теленор” и „Huawei”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНа три произшествия са реагирали дежурните екипи в Шуменско
Следваща статияГражданска инициатива събра подписи за създаване на Център за кръвна плазма в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here