дом Здраве Започва тестване за COVID-19 на медицинския персонал на първа линия в МБАЛ-Шумен

Започва тестване за COVID-19 на медицинския персонал на първа линия в МБАЛ-Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com Архив

Тестване на медицинския персонал на първа линия започва в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Шумен. За целта областната болница разполага със 120 бързи теста. Това съобщи за 24shumen.com директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов.
До момента направените проби за коронавирус в болницата са 284. Сред тестваните, освен пациенти, има и медицински персонал.
Министерството на здравеопазването вече е превело обещаните по 1 000 лева за 40 души медицински персонал в МБАЛ-Шумен.
До момента един лекар и няколко медицински сестри са подали предизвестия за напускане.
Шуменската болница за момента разполага с достатъчно предпазни облекла, маски и техника, за да посрещне при нужда наплив от пациенти с COVID-19. „За момента интензивните легла са 16, но има възможност да обособим още шест в две от операционните зали, които имат директна връзка с отделението по анестезиология и интензивно лечение“, коментира д-р Костов и уточни, че в момента натовареността на болницата е под 50%. Той успокои, че лечебното заведение работи в нормалния си ритъм, като единствено е спрян плановият прием за операции и се приемат само спешни случаи.
Състоянието на двамата пациенти с COVID-19 в „Инфекциозно“ отделение към момента е тежко. Освен тях с пневмонии в областната болница са още 3 души.
Всеки момент болницата в Шумен очаква от Министерството на здравеопазването да преведат около 190 000 лева, за да започне подмяната на двата товарни асансьора в лечебното заведение. „Сега е най-удобният момент, защото натовареността не е голяма и времето е подходящо за ремонт“, уточни д-р Костов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУдобство: Пенсионери в Смядово ще получат пенсиите си по домовете
Следваща статияКметът Христов поздрави медиците за професионалния им празник

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here