дом Здраве Започва ваксинацията срещу COVID-19 в Шумен

Започва ваксинацията срещу COVID-19 в Шумен

0
ДЯЛ

Днес точно в 11.00 часа ще бъде поставена първата доза от ваксината на медик в Шумен. Тя бъде поставена на директора на областната болница д-р Димитър Костов.
От Варна в хладилна чанта ваксините бяха доставена вчера в РЗИ-Шумен. Количеството е 26 флакона. Във всеки има по 5 единични дози, което прави общо 130.
Припомняме, че днес ще се ваксинират лекари, медицински сестри и санитари, които са на първа линия в COVID отделенията на МБАЛ-Шумен. Утре първа доза от ваксината ще бъде поставена и на медиците в Комплексния онкологичен център.
Ваксината е безплатна и доброволна за всеки български гражданин. Тя се приема на два пъти, като срокът между двете имунизации е 21 дни.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЖълт код за силен вятър, валежите спират
Следваща статияПървият ваксиниран срещу COVID-19 в Шумен е директорът на МБАЛ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here