дом Общество Започват мащабни ремонти на улиците в Шумен

Започват мащабни ремонти на улиците в Шумен

0
ДЯЛ

От днес, 11 юни, започват строително-ремонтните дейности по уличната мрежа в Шумен. В момента се работи по ул. „Цар Освободител“, в участъка от ул. „Климент Охридски“ до ул. „Панайот Волов“, където ще се извърши цялостно машинно преасфалтиране. От общинската администрация напомнят, че там е въведен временен режим със спиране на движението.
Веднага след приключване на работата в този участък, в края на седмицата, строителните дейности ще продължат по бул. „Ришки проход“, в участъка от ул. „Съединение“ до бул. „Мадара“. Ще бъде цялостно преасфалтирана и пътната връзка между бул. „Ришки проход“ и бул. „Мадара“ (кръстовището пред Лифтком). Строителството на трите обекта е на обща стойност 175 000 лева и ще се извършва от фирмата „Барс“ АД, която спечели обявената обществена поръчка за тези три позиции.
За изпълнител на строителните дейности по следващата позиция в тази обществена поръчка – ремонт по ул. „Съединение“, в участъка от ул. „Александър Стамболийски“ до ул. „Мизия“ на стойност 34 000 лева, е избрана фирмата „Пътища“ АД. Общата сума за цялата обществена поръчка е 209 000 лева без ДДС.
Гражданите ще бъдат своевременно информирани за адресите, където по предварително изготвен график на следващ етап ще продължат строително-ремонтните работи по улиците в Шумен и ще се въвежда временна организация на движението.
В програмата за обновяване на уличната мрежа на територията на общината от миналата година е предвидено цялостно преасфалтиране на по-големи пътни участъци. Кърпежите на дупки се извършват от общинското предприятие „Строителство и благоустройство“, което има заложени 300 000 лева в бюджета си за цялата година за тази дейност.
В момента текат и останалите процедури за текущ ремонт на уличната мрежа на територията на община Шумен и на улиците, които ще влязат в разширението на синята зона в града.
Снимката е илюстративна.
Снимка: Архивна
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМалките таланти на „Бодра песен“ отново най-добри на международен хоров фестивал
Следваща статия105 проверки са извършили екоинспекторите през месец май

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here