дом Общество Започват масирани проверки на камиони и автобуси по пътищата в Шуменско

Започват масирани проверки на камиони и автобуси по пътищата в Шуменско

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

От днес на територията на Областната дирекция на МВР-Шумен започва полицейска операция за проверка на товарни автомобили и автобуси. Това съобщиха от местното силово ведомство.
По време на проверките по метода “широкообхватен контрол”, да се осъществява контрол за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите, както и заплатена ли е необходимата винетна такса за ползване за определен срок на пътищата от републиканската пътна мрежа.
Операцията ще се проведе на територията на цялата страна и в европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL. Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите са заложени в плана за проверки през 2019 г. поради факта, че при възникване на тежко ПТП с участието на товарни автомобили, последиците и броя на загиналите и ранените е значително по-голям в сравнение с другите тежки ПТП.
Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили са неспазване времето за почивка от водачите, превишенията на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМузика ядоса шуменец, закани се да взриви радиото
Следваща статияКандидат за кмет се жалва в ОИК за унищожени плакати на ДПС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here