дом Общество Зам. – министър Нанков пак обеща: Цената на водата в Шумен ще...

Зам. – министър Нанков пак обеща: Цената на водата в Шумен ще падне с 10 стотинки

0
ДЯЛ

Старата цена на водата от 3.30 лева за кубик в Шумен ще бъде възстановена. Това обяви днес зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при инспекцията на строежа на автомагистрала „Хемус“ край село Градище.
„Другата седмица в четвъртък имаме среща с ръководството на ВиК по финансовото оздравяване и цената на водата, която да редуцираме с тези прословути 10 стотинки, както и максимално бързото реализиране на европейския проект“, каза Нанков и уточни, че ВиК-Шумен е в много тежко финансово състояние и е най-проблемното след това в Добрич.
Нанков бе категоричен, че мега проектът за обновяване на довеждащия водопровод от язовир „Тича“, пречиствателната станция за питейни води, ремонта на помпените станци и изграждането на нови водопроводи и канализация в Нови пазар ще бъде реализиран.
„Ще реализираме европейския проект. При него имаме съфинансиране от 8 000 000 лева. В преговори сме с Европейската банка за възстановяване и развитие и Фонда на фондовете като финансов посредник. Работата, която предстои с ВиК е изключително важна за всички шуменци и целия регион“, подчерта Николай Нанков и добави, че след изграждането на пречиствателната станция разчетите показват, че поне две години и половина цената на водата ще остане непроменена, но само при условие, че не се променя цената на тока.
„Себестойността за доставката на питейна вода на ВиК-Шумен на месечна база е 1 250 000 лева, а приходите на ВиК-Шумен са 400 000 лева месечно. Салдото е отрицателно с около 800 000 лева. Нека да си дадем ясна сметка, че управителят трябва да е факир или магьосник, за да го стабилизира при сегашните ценови условия, при нивата на водозагуби, при сегашната инвестиционна програма на дружеството“, уточни Нанков.
Припомняме, че за втори път зам.-министърът обещава, че цената на водата в Шумен ще бъде намалена с 10 стотинки и ще се върна на старата си стойност от 3.30 лева за кубик. На специална пресконференция новият управител на ВиК-Шумен Илиян Илиев обаче бе категоричен, че предвид състоянието на дружеството, няма намерение да намалява сегашната цена.
Въпреки това Нанков бе категоричен: „Щом съм обещал, ще стане“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЩе ремонтират жп надлеза в Шумен
Следваща статияВътрешни проблеми в НПСД провалили брифинга на коалицията „Местан, Тахир и Исмаилов“?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here