дом Общество Зам.-кметът Тодоров: Десетилетия никой не е полагал грижи за Тежкия полк

Зам.-кметът Тодоров: Десетилетия никой не е полагал грижи за Тежкия полк

0
ДЯЛ

Окръжната прокуратура в Шумен проверява местната управа заради имота на бившето военно поделение, известно в града като Тежкия полк. Това каза за 24shumen.com говорителят на Окръжна прокуратура-Шумен Яна Николова.
Проверката е по сигнал на Сдружение с нестопанска цел „Ние гражданите“. Те обвиняват местната власт, че не се грижи за поддръжката на Тежкия полк и той се руши.
Сигналът е внесен в прокуратурата на 15 януари, а проверката е възложена на Областната дирекция на МВР в Шумен. Тя трябва да направи проверката в срок от 3 месеца.
Припомняме, че на 27 април 2017 година Общинският съвет одобри 32 декара от Тежкия полк да се предоставят на сдружение „Волов 1929“ за изграждане на футболна академия за млади надежди.
Общината предостави право на строеж в имота, като условието бе, в срок от една година сдружението да представи доказателства за получено финансиране.
„За каква безстопанственост иде реч, след като от Общинско предприятие „Стопанска и охранителна дейност“ пазят Тежкия полк? Това са сгради от 40-те и 50-те години на миналия век, които никой не е поддържал през последните десетилетия. Нормално е да се рушат“, заяви зам.-кметът по строителство Боян Тодоров. Той уточни, че се изчаква да изтече правото на строеж, гласувано на сдружение „Волов 1929“. „Ако след този период те не осъществят своя проект, ще се търси нов инвеститор“, обясни Боян Тодоров и добави, че обектът е твърде голям, за да може проблемът да се реши със средства от общинската хазна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧитатели питат: Защо Община Хитрино отдава под наем Лятната градина пред Сватбената зала?
Следваща статияПри съседите: Арестуваха над 10 лекари във Варна заради фалшиви ТЕЛК решения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here