дом Здраве Заместник-министърът на здравеопазването Евгени Григоров обсъди хода на ваксинация в Шумен

Заместник-министърът на здравеопазването Евгени Григоров обсъди хода на ваксинация в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: Областна администрация-Шумен

Заместник-министърът на здравеопазването Евгени Григоров беше днес на работно посещение в Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Ваксинационната кампания в област Шумен и изпълнението на указанията на Здравното министерство за провеждането на предстоящите парламентарни избори в условията на COVID-19 бяха обсъдени на среща с областния управител проф. Стефан Желев, директора на РЗИ д-р Пепа Калоянова и директора на ЦСМП-Шумен д-р Илиян Илиев.
Указанията на министъра на здравеопазването за провеждане на изборите за народни представители на 4 април 2021 г. в условията на извънредна епидемична обстановка във връзка с COVID-19 са изпратени до РИК и е осигурено всичко необходимо като условия за безопасна работа на комисията. Приключила е ваксинацията на членовете на Районната комисия и на служителите в общинските администрации, ангажирани с изборния процес, които са пожелали да бъдат имунизирани. От днес по график е започнала ваксинацията на всички членове на секционните комисии, които са изразили желание си да бъдат ваксинирани срещу COVID-19. Тя се извършва в ДКЦ 1 в Шумен и в болниците във Велики Преслав и Нови пазар, като разпределението е на териториален принцип.
Заместник-министърът е информиран, че е осигурен „зелен коридор” в Шумен за имунизиране срещу COVID-19 на всички желаещи граждани в имунизационен кабинет в МЦ „Свети Иван Рилски” (източната част на Старата поликлиника). Вечер екипите там работят, докато бъдат ваксинирани всички чакащи. До момента ваксини са получили 15 от общопрактикуващите лекари в област Шумен, като при нова доставка ваксини ще получат всички общопрактикуващи лекари. При необходимост има готовност да бъде сформиран и мобилен екип със съдействието на ЦСМП, който да ваксинира хората в отдалечените населени места.
До вчера над 3 000 души са ваксинираните в област Шумен, а над 700 души са получили и втората доза.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия26-годишен от Могила е шофирал надрусан и напушен във Варненско
Следваща статияОдобриха депутатската листа на БСП за Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here