дом Общество Залесяват 54 декара с тополи в ловно стопанство „Паламара“

Залесяват 54 декара с тополи в ловно стопанство „Паламара“

0
ДЯЛ

54 декара с тополи ще бъдат залесени през следващата седмица в Държавно ловно стопанство „Паламара“. Това съобщиха от Североизточното държавно предприятие.
В момента в стопанството се извършва почвоподготовка на терена, на който скоро ще се появи нова гора. Лесовъдите се надяват на обилни есенни валежи през следващите дни и снежна зима, за може насаждението да се прихване и трудът на хората от ДЛС „Паламара“ да бъде възнаграден.

Преди няколко дни в стопанството беше извършено попълване на 15 декара двегодишна горска култура, която заради високите температури през това лято и продължителното засушаване не се беше прихванала добре. Изсъхналите фиданки бяха заменени с 80 килограма жълъд от червен дъб.
Общо за годината в ДЛС „Паламара“ ще бъдат залесени 99 дка нови гори и ще бъдат попълнени 46 дка горски култури.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без електрозахранване
Следваща статияПриключи първото издание на Робо академия в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here