дом Общество Закономерност: Малко първокласници, малко молби за финансово подпомагане

Закономерност: Малко първокласници, малко молби за финансово подпомагане

0
ДЯЛ

Едва 4 молби са подадени в Дирекция „Социално подпомагане“ в Шумен за еднократна помощ за първокласник в размер на 250 лева. От институцията предполагат, че някои семейства от уязвимите социални групи и малцинствата не знаят за помощта, която им се полага.
Условията за получаване на държавно подпомагане са детето задължително да е записано вече в първи клас, доходът на член от семейството не трябва да надвишава 400 лева месечно, обясниха от Дирекцията.
Целевата помощ се полага на деца с увреждания, с един родител, а също и на деца, които живеят в приемни семейства и при роднини.
Намаляването на броя на първокласниците в областта, като очертаваща се трайна тенденция, обяснява и по-малкия брой подадени молби, смятат експерти.
За 2017 година държавна помощ са получили 996 семейства.
Ако детето не посещава училище и има неизвестни отсъствия, родителите връщат сумата, предупреждават от дирекцията.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧестит професионален празник на служителите на МВР
Следваща статияКъсо съединение подпали кравеферма в Менгишево

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here