дом Криминале Задържаха 16-годишен ученик за крупната измама на стойност 76 000 лева

Задържаха 16-годишен ученик за крупната измама на стойност 76 000 лева

0
ДЯЛ

Районната прокуратура в Търговище привлече като обвиняем за участие като извършител в телефонна измама за 76 000 лева 16-годишния Никола Р. С постановление на наблюдаващия делото прокурор ученикът е задържан за срок до 72 часа. Районната прокуратура ще поиска от съда спрямо него да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Както вече 24shumen.com писа, на 19-ти януари неизвестно лице се обадило на 66-годишна жена от Търговище, като се представило за полицейски служител. Отправено било предупреждение към жената, че с нея ще се свържат особено опасни престъпници. Поискано било съдействие жената да участва в установяването и задържането на опасната група.
Жената отишла в банка и изтеглила наличните си 76 000 лева, които оставила в храсти. Действията й били наблюдавани от истински полицейски служители. На мястото, където тя оставила парите, се появил 16-годишният Никола. Взел пакета и хукнал да бяга. След преследване момчето било задържано. Пред разследващите то развило версията, че било заплашено да участва във вземането на парите.
Разследването на случая продължава, като се установява дали обвиняемият не е участвал като муле и в други телефонни измами.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъветник предлага от Бюджет 2018 да бъдат заделени средства за благоустрояване на населените места
Следваща статияШуменецът, катастрофирал мъртво пиян край „Виница“, получи условна присъда

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here