дом Общество Задържаха съдебен охранител в Търговище, блъснал пиян две деца на мотор и...

Задържаха съдебен охранител в Търговище, блъснал пиян две деца на мотор и избягал

0
ДЯЛ

С постановление на Районната прокуратура в Търговище е задържан за срок до 72 часа служителят на „Съдебна охрана“ Валентин П. Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на средни телесни повреди на повече от едно лице при управление на автомобил под въздействието на алкохол. След инцидента служителят на съдебната охрана избягал от местопроизшествието Престъплението, в което е обвинен Валентин П., е по член 343, ал. 3, буква „а“ от НК, което се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години.
Инцидентът е станал в петък, 2 ноември, около 14.15 часа. На двойно непрекъсната линия на пътното платно обвиняемият решил да направи обратен завой с личния си автомобил. След като не успял, дал на задна предавка, и така пътуващият мотоциклет с момче на 16,5 год. и момиче на 18 години се удря в него. След удара мотоциклетът се отклонява и настъпва челен удар в насрещно движещ се автомобил.
Служителят на съдебна охрана не е спрял и е избягал от местопроизшествието. Открит е два часа по-късно в заведение.
Тестван с дрегер, показанията на обвиняемия са показали наличие на алкохол в кръвта 0,71 промила. Взета му е кръвна проба, която се очаква да излезе.
Пострадалото момиче е с 3 средни телесни повреди – счупена ръка и крак и контузия на белия дроб. Извършена е била операция. Пострадало е и 16-годишното момче, което е правоспособно.
Действията по разследването са възложени на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Търговище.
Междувременно, роднини и познати на пострадалите излязоха на протест пред Съдебната палата в Търговище. Те се опасяват, че виновникът, който е служител на „Съдебна охрана“ и брат на бившия шеф на местната Областна дирекция на МВР, ще се измъкне и случаят ще бъде потулен. Протестът бе под мотото „Стига с тези чадъри“, а протестиращите сложиха чадъри и каски на стълбите пред входа на Съдебната палата. „Той е вечно пиян, вечно дрогиран, постоянно прави такива нарушения и никога не е наказван, защото брат му беше шеф на полицията. Страх ни е да не се покрият неща, свързани със следствието“, обясни пред bTV бащата на момчето.
Очаква се днес Районната прокуратура в Търговище да внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия служител на съдебната охрана.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочна есенното залесяване, над 350 дръвчета ще бъдат засадени в Шумен
Следваща статияПолезното с приятното: Монтират USB спирки в Шумен (снимки)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here