дом Общество Забраняват движението на пътни превозни средства до горските масиви в „Шуменско плато“

Забраняват движението на пътни превозни средства до горските масиви в „Шуменско плато“

0
ДЯЛ

Забранява се достъпа и движението на пътни превозни средства, спортни мотори и четириколесни моторни превозни средства до горските територии държавна и общинска собственост в Природен парк „Шуменско плато. Заповедта е на директора на Регионалната дирекция по горите в Шумен инж. Емил Гелов и е по предложение на шуменското Горско стопанство. Целта е да бъдат опазени и защитени горските територии, които по това време на годината стават обект на незаконна сеч. Забраната е за срок от три месеца, като влезе в сила на 13.11.2017 г. и ще важи до 12.02.2018 г. Заповедта може да бъде продължена, ако набезите в горите продължат.
През следващите дни по подходите към платото, където ще бъде забранено преминаването, ще бъдат поставени табели. Достъпът до туристическите заслони ще се разрешава само по указаните пътища. Преминаването и престоя в горските територии на платото се разрешава само на служители на Изпълнителната агенция по горите, СИДП, ДГС-Шумен, ОУПБЗН-Шумен, РИОСВ-Шумен и ПП „Шуменско плато“ при изпълнение на служебните им задължения.
Подобна заповед /забраняваща преминаването през горските пътища/ беше издадена и през 2013 година, когато отново бяха регистрирани нарушения в горите на територията на парка. Гражданите трябва да знаят, че се спира движението по черните пътища, но не и по тези, които водят към заслоните и местата за отдих.
Заповедта подлежи на обжалване в 14-дневен срок от издаването й.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСамо за месец: Трима са загинали във войната по пътищата в областта
Следваща статияОбщини в областта получиха над 3 000 лева от глоби на Екоинспекцията

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here