дом Прогноза за времето Жълтият код в Шуменско продължава да е в сила и на 6...

Жълтият код в Шуменско продължава да е в сила и на 6 февруари

0
ДЯЛ

Водачите да шофират с повишено внимание

Националния институт по метеорология и хидрология обяви жълт код в 13 области от източната част на страната за валежи от сняг и образуване на снежна покривка между 10 и 15 см., съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Варна.

Ще духа умерен до силен предимно северен вятър и ще има виелици и навявания.
Според прогнозите на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) предстои динамична оперативна обстановка. През нощта ще е облачно с валежи от сняг, по-значителни в централните и източните райони на Северна България. Ще продължи да духа умерен, в Източна България силен северен вятър и там ще има условия за виелици и навявания. Минималните температури ще са от минус 4° до 1°.
Утре преди обяд в цялата страна ще продължи да вали сняг. След обяд от запад валежите ще започнат да спират и облачността ще се разкъсва. Най-късно валежите ще спрат в крайните източни райони. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Ще продължи да нахлува студен въздух и максималните температури ще са между минус 1° и 4°. В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от север-североизток, който постепенно ще започне да отслабва. Максимална температура на 1 200 метра – около минус 7°, на 2000 метра – минус 12°.По Черноморието ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад, който привечер ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 0°-3°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Графика: НИМХ
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпират водата в Шумен заради тежка авария
Следваща статияДеца изобретяват докато се забавляват

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here