дом Общество Живущи в близост до Библиотеката искат паркингът да бъде платен

Живущи в близост до Библиотеката искат паркингът да бъде платен

0
ДЯЛ
Pixabay.com/Илюстративна

Предложението паркингът на ул.„Съединение“, южно от сградата на Регионална библиотека „Ст. Чилингиров“ да бъде платен, влиза за трети път за обсъждане от общинските съветници.
Докладната записка е внесена от кмета Любомир Христов. Според мотивите, Общинската администрация предлага въпросът с паркинга да бъде разгледан отново, тъй като в Общината е депозирана жалба от живущите в жилищния блок на ул.„Ал. Стамболийски“ №1. В нея пише, че става невъзможно живущите в блока да паркират автомобилите си пред жилищата си, особено в делнични дни, поради факта, че на паркинга на ул.„Съединение“, южно от сградата на Регионална библиотека „Ст. Чилингиров“, който е в съседство, не е регулирано паркирането на автомобили. Предложението на живущите в района е пространството пред жилищния им блок да бъде определено за паркиране на живущите, а паркирането на въпросния паркинг да бъде регулирано.
Припомняме, че в предходна докладна записка за същия обект беше изложено становището на Общинската администрация и на директора на Общинско предприятие „Общински жилища и имоти“, че това ще доведе до създаване на условия за организирано паркиране, оптимизиране на организацията на уличното движение на територията на Шумен и изпълнение на дейностите при спиране, паркиране и преместване на МПС, а в рамките на града и особено на широкия център ще има възможност за паркиране на максимален брой автомобили при спазване на съответните правила и организация на движение.
Паркингът, предоставен допълнително на предприятието за управление, ще бъде обслужван от персонал в рамките на утвърдения числен състав на предприятието.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНикола Козлево обсъжда публично промени в Наредбата за подпомагане на уязвимите групи
Следваща статияИзоставен на шуменската автогара багаж вдигна полицията по тревога

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here