дом Общество ЕП с първа крачка към отмяната на часовото време два пъти годишно

ЕП с първа крачка към отмяната на часовото време два пъти годишно

0
ДЯЛ

Край на смяната на часовото време два пъти годишно. Европарламентът прие резолюцията, с която призовава ЕК да предложи на страните членки синхронизиране на времето, предадоха осведомителните агенции. Резолюцията беше прета с 384 гласа „за” срещу 153 „против”. Вотът мина след разгорещен дебат. Смяната на времето доведе до спорове между депутатите. Срещу лятното часово са страни от Северна Европа, където през лятото денят се удължава до късни часове, докато южните страни, по-близки до Екватора като Гърция и Италия например, намират предимства. Проучванията и мненията обаче са доста противоречиви. Евродепутатите смятат, че множество проучвания не са успели да достигнат до заключителен резултат, но от друга страна, има индикации за негативни последици за човешкото здраве.
Според привържениците на лятното часово време именно благодарение на превъртането на часовника намалявала престъпността и имало повече време за дейност на открито. Предимства имало и за транспортния бизнес заради сигурността на пътищата при по-голяма видимост.
От този момент водеща роля по темата ще има Европейската комисия, която след направената оценка ще трябва да убеди всяка една от страните-членки да въведе промяната.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗаловиха „кавалера“, задигнал портмонето на жена на автогарата
Следваща статияПреминаването на едносменен режим в школата – не по-рано от 2023 година?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here