дом Спорт “Енев-Дибич“ спечели шампионата в Шуменска област

“Енев-Дибич“ спечели шампионата в Шуменска област

0
ДЯЛ
Снимка: Салим Салих

Футболистите на „Енев-Дибич“ за поредна година спечелиха шампионата в Шуменска област. На градския стадион „Панайот Волов“ въпреки облачното и на моменти дъждовно време, се стекоха доста любители на футболната игра от населените места на Шуменска област. По традиция в края на шампионата тук мерят сили първенците в двете групи – северна и южна. В малкия финал в спор за третото място „Никола Козлево“ спечели категорично 5:1 срещу „Чавдар 1926“ (кв.“Дивдядово“). Още в първата част „Никола Козлево“ поведе в резултата с 3:0 с головете на Хакан Шюкрю и Мехмед Исмаил (2). През втората част нови три гола оформиха крайното 5:1. Хакан Шюкрю реализира ново попадение, Мерджан Мустафов от Дивдядово намали, но ново влезлият като резерва Сонер Сали сложи край на спора на футболния терен.
Финалната среща за определяне на шампиона на областта започна доста интересно. Още в началото двата отбора заиграха на доста високи обороти. При една от поредните атаки още в 9-та мин. Михаил Неделчев (Дибич) от близко разстояние порази вратата на „Мълния“ (Климент). В 17-та мин. Сонер Кязим възстанови равенството след плътен удар от около 25 метра. Този резултат се задържа до края на първата част, въпреки многото изгодни за гол ситуации и пред двете врати. В началото на втората част в 52-та мин. Шабан Рафи беше изведен с далечен пас в наказателното поле на „Енев-Дибич“ и нов гол – 1:2. В 65-та мин. Тодор Миленов надбяга защитата на „Мълния“ (Климент) и възстанови равенството. В оставащото до края на мача време и пред двете врати нападателите направиха непростими пропуски. Две – три минути преди края от центриране от пряк свободен удар Александър Александров – капитан на „Енев-Дибич“ отклони топката и я прати в мрежата за 3:2.
Милен Христов – председател на ОС на БФС-Шумен и Румен Вичков – председател на съдийската колегия връчиха наградите на победителите. Първите три отбора получиха купи, голмайстор на първенството Хасан Зекерие – „Устрем“ (Пет могили) – 29 гола, а отбор „феърплей“ – „Чавдар 1926“ („Дивдядово“).
Салим Салих
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсване на електрозахранването
Следваща статияПокана за Общо събрание на „Клуб по пожароприложен спорт Мадарски конник-Шумен“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here