дом Общество Експерти: 80% от пожарите в района на Велики Преслав са били умишлени

Експерти: 80% от пожарите в района на Велики Преслав са били умишлени

0
ДЯЛ

Кметовете на населени места на територията на община Велики Преслав започват разяснителна кампания сред местните хора за щетите от паленето на огън на открито при излет, при чистенето на дворове и селскостопански постройки и горенето на стърнища и сухи треви, това бе решено на извънредно заседание на Общинския щаб за защита от бедствия. Присъстваха гл. комисар Иван Иванов, директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност“, зам. областният управител на Шумен Петко Шаренков, кметът на Велики Преслав д-р Александър Горчев и кметове на села, представители на Екоинспекцията в Шумен.
„80% от пожарите през последните месеци са умишлени, доста голям брой са причинени от човешка небрежност“, тези тревожни данни представиха експерти. В повечето случаи огънят е тръгнал и се е резпространил в труднодостъпни терени, обитавани от събирачи на гъби, пастири, арендатори и собственици на кошери.
Според гл.комисар Иван Иванов само за последните 15 дни са гасени 144 пожара.
Решено бе глобата за всеки, който запали огън на открито и създаде условия за пожар да бъде глобен с 500 лв.
Зам.областният управител Петко Шаренков се ангажира да участва лично в разследването на причините за пожарите, както и ще търси отговорност от институции и хора, които имат отношение към запалванията.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС флашмоб започнаха честванията на 130 години от предучилищното образование в Шумен
Следваща статияОстава слънчево

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here