дом Общество Експерти на РИОСВ-Шумен спасиха 14 бедстващи птици

Експерти на РИОСВ-Шумен спасиха 14 бедстващи птици

0
ДЯЛ
Снимка: РИОСВ-Шумен

За 14 бедстващи птици от територията на областите Шумен и Търговище се погрижиха екоекспертите в рамките на юни. Това съобщиха от РИОСВ-Шумен.
По-голямата част от пернатите са млади екземпляри, паднали от гнездата при летните бури или при първите опити за летене. Най-много – четири на брой са от вида Черен бързолет, три са от вида Домашна кукумявка, две са Градските лястовици, един Голям пъстър кълвач, Бял щъркел, Бухал, Селска лястовица и Блед бързолет. Всички птици са донесени от граждани в екоинспекцията, а две от бързолетчетата са намерени от две групи деца, които са ги открили в безпомощно състояние в Шумен. За грижите и отговорното отношение от екоинспекцията изказват своите адмирации и благодарности на малчуганите.
Всички птици са изпратени за лечение и доотглеждане в Спасителния център за диви животни „Зелени Балкани“ в Стара Загора.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕдинствено ЦИК може да прекъсне гласуването с машина и да разреши вот с бюлетина
Следваща статияНови улични табели във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here