дом Общество Експерти: Минералната вода от курорта Върбица помага при онкологични заболявания

Експерти: Минералната вода от курорта Върбица помага при онкологични заболявания

0
ДЯЛ

Минералната вода в курортния комплекс „Върбица“ вече се препоръчва и при лечение на онкологични заболявания. Сертификатите за балнеололечение са издадени от Министерството на здравеопазването въоз основа на взети проби. Установено е, че съдържанието на минерали през последните години се е увеличило, а водата помага и за ракови заболявания, съобщи за 24shumen.com кметът на Върбица инж. Мердин Байрям.
Водата от втория извор се използва за лечение на очни заболявания, а новият момент e, че помага и за лечение на тежки състояния, предизвикани от алергии.
„Хората твърдят, че имат полза. Но това е и документално доказано от страна на самото Министерство на здравеопазването“, уточни градоначалникът.
Констатациите на експертите са повод на общинска администрация да подготви проект за облагородяване на алеите, към двата извора с минерална вода. Въпросният проект е в рамките на по-мащабен за развитието на курортния комплекс на стойност 12 милиона лева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕдин е загинал и 10 са ранени при тежки катастрофи в Шуменско през юни
Следваща статияЦентърът за социална рехабилитация в Каспичан търси кинезитерапевт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here