дом Общество Екоексперти провериха сигнал за изтичане на тъмнокафяви води към река Камчия

Екоексперти провериха сигнал за изтичане на тъмнокафяви води към река Камчия

0
ДЯЛ

Днес експерти от РИОСВ и БД „Черноморски район“ в присъствието на представители на Община Шумен и ОП „Чистота“ провериха сигнал от регионална медия за изтичане на замърсени отпадни води в река Камчия. Припомняме, че това е втора проверка в прилежащата територия на реката за период от една седмица. При огледа на Регионалното депо за неопасни отпадъци – РДНО Шумен и на старото сметище в квартал „Дивдядово“ не е установено преливане на инфилтратни води от ретензионните (събирателни) басейни. Установени са следи от води с тъмнокафяв цвят във водосточна канавка, южно от ретензионния басейн на действащото депо, които са вследствие на възникнал авариен теч между старото и новото сметище. В тази връзка са предприети действия за отклоняване на инфилтрата към действащия ретензионен басейн.
Извършен е оглед на терена южно от двете депа и е установено изтичане на води с тъмнокафяв цвят от охранителна канавка за отвеждане на повърхностните води, която зауства в дере с водосбор, който не достига до река Камчия. Взети са водни проби за извършване на качествен анализ на отпадъчните води от РЛ – Шумен, от точката на заустване.
По заявка на БДЧР e взета една водна проба на повърхностни води от дерето при моста на Военното стрелбище в кв. „Дивдядово“.
Дадено е предписание на ОП „Чистота“ за прекратяване на отвеждането на замърсени води към дерето.
След получаване на резултатите от водните проби предстои съставянето на констативен протокол.
Снимката е илюстративна
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочна XVIII Национален конкурс „Вълшебни ритми“
Следваща статияИзбраха инж. Красимир Минчев в Управителния съвет на НАПОС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here